2016 TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 3 SPORCU İLE MİLLİ TAKIM HAVUZUNDAYIZ.
  • ..

2016 TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 3 SPORCU İLE MİLLİ TAKIM HAVUZUNDAYIZ.

3 Sporcu ile Ulusal Milli Takım Havuzuna girdik. 

12 Yaş Kızlarda ŞERİFE ECENAZ ÖREN Türkiye 4.sü

9 Yaş Genelde ÖMER MELİH SARIDAĞ Türkiye 13.sü

7 Yaş Kızlarda İDİL MİRA ÖZSOY Türkiye 7.si olmuştur. 

Sporcularımızı antrenörlerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz.

TÜRKİYE YAŞ GURUPLARI ŞAMPİYONASI PERFORMANSIMIZ.  

Toplamda 13 sporcu ile katıldık. Tüm öğrencilerimiz ya şampiyon yada derecelidir. Hiçbir sporcumuz tecrübe için katılmadı. Hepsinin ve tüm ekibimizin hedefi dereceydi. 

FURKAN ARAL, 10 Yaş Genel Kategori, gurupta final maçına 1. masada oynadı. Yarım puanla takımı kaçırdı. Kazanç veya beraberlik durumunda milli takıma kalacaktı. Turnuvanın başından sonuna en iyi Bursalı sporcu oldu, son maçta yenilince olmadı. Yendiği bir çok sporcu Furkan'dan önde bitirmiş oldu. Son maçını kaybedince Türkiye 10.su oldu.

FURKAN BÜKE, 13 Yaş Genel Kategoride milli takımı 1 puanla kaçırdı., gurupta milli takım şansını son iki tura kadar korudu ancak olmadı. Yinede 15.sırada tamamlayarak en iyi Bursalı sporcu oldu. 

UĞUR GECE, 12 Yaş Genel Kategoride milli takımı 1 puanla kaçırdı. milli takım şansını son iki tura kadar korudu ancak olmadı. Yinede 26.sırada tamamlayarak en iyi Bursalılar ile eş puanlı bitirdi.  

CEMİL ESAT DAMAR, 12 Yaş Genel Kategoride milli takımı 1 puanla kaçırdı. milli takım şansını son iki tura kadar korudu ancak olmadı. Yinede 32.sırada tamamlayarak en iyi Bursalılar ile eş puanlı bitirdi.  

UTKU YENEN, 8 Yaş Kategoride 7 maçta 6 puan ile son iki tura 3.sırada girdi. Muazzam bir performans gösterdi. Türkiye derecesine çok az kalmıştı. bir puan daha alabilseydi son iki maçta milli takıma giriyordu. Çok kaliteli satranç oynamasına rağmen hep lidrlerle eşlendi ama arkadan zayıf sporcularla oynayan kensisinden iki puan geriden gelen sporcular avantajlı eşlendirme sebebi ile önüne geçtiler. Turnuvayı 32.sırada tamamladı ve gurubunda 212 sporcu vardı. 

BENGİSU ÖZYAVUZ, 12 Yaş Kızlarda yarışan sporcumuz. 6 maçta 4 puan ile giderken son turları kaybetti ve turnuvayı 36. sırada tamamladı. 

ADA YILDIRIM, 9 yaş kızlarda yarışan sporcumuz talihsizlik yaşadı ve gribe yakalandı ilaç tedavisi sürerken turnuyı yarıda bırakmadı ve tamamladı. Bu yıl ilk defa katılmasına rağmen bu mücadeleci yönünden dolayı tam bir sporcu olduğunu kanıtladı. Turnuvayı  38.sırada tamamladı ve en iyi Bursalı sporcu oldu. 

ÇAĞLA ENGİN, 11 Yaş Kızlarda yarışan sporcumuz, turnuva heyacanı ağır bastı ve turnuvayı 38.sırada tamamladı. 

ÖZÜM KANTER, turnuvayı 48.sırada tamamladı, turnuva heyacanıyla baş etmekte zorlanınca takıma girme şanslarını geride bıraktı. Ancak bu yaş guruunda en iyi Bursalı oldu.  

KUZEY DEMİR, 7 Yaş genel kategoride yarışan sporcumuz biraz hızlı ve acleci oynadı bu sebeple turnuvayı 76.sırada tamamlayarak hatası ona tecrübe oldu. 

Piyon Satranç Akademisi olarak yüreklerini ortaya koyan sporcularımıza tebrik ediyor, milli takımı teğet geçen Furkan Aral, Utku Yenen, Frukan Büke isimli sporcularımızada gelecek yıl kesin gireceklerinin sinyalini verdikleri için ayrıca teşekkür ederiz. 

PİYON SATRANÇ AKADEMİSİ  TÜRKİYE ŞAMPİYONASI  POLİTİKASI: 

Piyon Satranç Akademisi tecrübe olması için sporcuları Satrancın Olimpiyatı sayılan 2250 sporcunun yarıştığı bir organizasyona sokmaz. Bunun;

Birinci sebebi; derece için giden sporcuların hakkına saygısızlık yapmamak gerektiğini düşündüğü içindir.

İkinci sebebi; olimpiyata ezilmesi için sporcu götürmek ne kadar yanlış ise Türkiye Küçükler Şampiyonasında katılan sporcunun ezilme ihtimali varsa katılmasıda o kadar yanlış olduğunu düşünmemizdendir. 

Üçüncü sebebi; böylesine büyük bir turnuvaya gitmek için sporcu hak kazanmalıdır. Ne antrenör, ne de veli buna karar veremez. Nasıl Dünya Şampiyonasına gitme hakkı kazanılıyorsa bur turnuvaya da gitme hakkını sporcu kazanmalıdır. Bu şekilde olunca sporcu pratik yapar, gece gündüz çalışır ve katılma hakkı elde ettiği zamanda derece şansı olumuş olur.

Dördüncü sebebi; hedef verilmez, sporcu kendi hedefini kendisi belirlemelidir. Aksi halde bu sporcunun hedefi olmaz anne babanın veya antrenörün hedefi olur. 

Beşinci sebebi; Türkiye küçükler şampiyonasında %50 performansın altı tecrübe olmaz satrancı bırakma sebebi olur. 

Altıncı sebebi; maçtan çıkan sporcu üzülebilir, ağlayabilir ama yıkılmamalıdır. Eğer şampiyonluk maçından sonra yenilirse ağlayabilir. Çünkü emek vardır çaba vardır. Hiçbir hazırlığı olmadan yenilen sporcunun ağlaması kendisine gelecek eleştirilerden kaçmak ve olayı saptırmak içindir. Teselliside amatör antenörlere düşer; çünkü o sporcuyu pardon yani satranç öğrencisini ümitlendiren o dur ve gerekli psikolojik desteği yapmak zorundadır. Bu turnuva yıkılan veya yıkılacak sporcunun teselli yeri değildir. Çünkü antrenör sporcuya hatalarını yüzüne söylemelidir ki gelecek turlarda aynı hataları tekrarlamasın. Psikolojisi yeterli olmayan sporcunun bu organizasyonda toparlanması mümkün değildir. Olimpiyat ruhu taşıyan güçlü sporcuların katılması doğrudur.  

TÜRKİYE KÜÇÜKLER ŞAMPİYONASI TECRÜBE İÇİN KATILAN SPORCU VE VELİLER NE ÖĞRENİR.

1) Bu organizasyona 3 aylık değil bir yıllık sistemli bir çalışma ile katımaları gerektiği. 

2) Gelecek yıl katılacak sporcuların bir yıl boyunca düzenli özel ders almaları gerektiğidir. 

Sporcu ve veliler bununları tecrübe etmek için katılırlar. Ancak Akademi olarak bunu tecrübe etmeleri için büyük zaman ve para harcamalarına gerek kalmadan, tecrübeyi kendilerine aktarmış olalım. 


 


Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'ta Paylaş

Haberleri Filtrele

Resim Galerisi